URGENT

Tranquil·litat en la primera nit de confinament nocturn a Palafolls

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre la patrulla de la Policia Local va visitar tots els establiments de restauració que es mantenen oberts al nostre poble per informar-los de l’obligatorietat de tancar portes a les 21h. La majoria d’establiments ja n’eren conscients, però d’altres no tenien clar quan començava la mesura i fins i tot d’altres no n’havien sentit a parlar.

La Generalitat decretava ahir a la tarda noves mesures per lluitar contra la Covid-19. En concret, s’ha decretat un confinament nocturn que prohibeix la circulació de vehicles i persones entre les 22h del vespre i les 6h del matí, a excepció de casos d’urgència o feina, entre d’altres.

A Palafolls, la primera nit d’aplicació de la nova normativa s’ha desenvolupat amb normalitat, segons ha explicat el cap de la Policia Local de Palafolls, Miguel Angel Marín.

Les noves mesures restrictives s’emmarquen en l’aprovació, també ahir, de l’estat d’alarma per part del Consell de Ministres. Les persones que hagin de desplaçar-se obligatòriament durant les hores del toc de queda, hauran de justificar el desplaçament amb una declaració autoresponsable o document acreditatiu.

Els comerços i gimnasos, així com bars i restaurants, hauran de tancar a les 21h. De tota manera, el PROCICAT va permetre a última hora que els restaurants que fan servei a domicili ho puguin fer fins les 22h.

Les activitats culturals en són l’excepció, ja que podran acabar a les 22h, permetent als espectadors desplaçar-se a casa fins les 23h.

En el cas d’activitats com llençar la brossa, el confinament nocturn fa que a Palafolls això ara s’hagi de fer entre les 8 del vespre i les 10 de la nit, o bé entre les 6 i les 8 del matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics