Se suspèn l’activitat cultural i esportiva i les escoles mantenen la rutina amb algunes limitacions

El teatre serà una nova seu electoral
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A banda de les restriccions a la mobilitat, les noves mesures decretades pel Govern han fet suspendre també tota l’activitat cultural i d’oci durant, almenys, les properes dues setmanes. Han quedat tancats cinemes, teatres i sales de concert, i han quedat anul·lades les arts escèniques.

A Palafolls, tot plegat es tradueix en què s’han anul·lat els actes previstos aquest cap de setmana al Teatre de Palafolls. Demà dissabte a la tarda estava prevista una sessió de cinema, coincidint amb la nit de la Castanyada, i l’endemà diumenge seguia el cicle cultural de tardor amb l’actuació de Rosa Sánchez homenatjant a Chavela Vargas.

En parla Ricardo Morales, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Palafolls, qui avança que previsiblement caldrà també ajornar l’obra de teatre prevista pel 13 de novembre.

Paral·lelament, les mesures també han obligat a suspendre el taller de grafitis que organitzava aquest cap de setmana el local jove Can Batlle.

A la vegada, han quedat també ajornades les activitats esportives dels clubs palafollencs. En aquest sentit, Sònia González, regidora d’Esports, considera que és un cop dur per les entitats del sector, que ja va veure com ajornaven les competicions de les entitats fa unes setmanes.

En l’àmbit educatiu, les classes d’infantil, primària i secundària es mantindran com fins ara, i de cara als estudis superiors no obligatoris es prioritzaran les classes virtuals a Batxillerat, Formació Professional i a les universitats. La regidora d’Educació de Palafolls, Susanna Pla, ha afirmat en una entrevista a aquesta emissora que cal garantir que els alumnes puguin anar a l’escola i que puguin relacionar-se amb els grups bombolla, conscienciant a la vegada sobre les mesures que cal prendre davant del virus.

Per altra banda, les noves restriccions contemplen que continuïn tancats bars i restaurants -només amb possibilitat de servei de menjar per endur i a domicili- i centres d’estètica, i tanquen també els comerços de més de 800 metres quadrats. Es manté obert el petit comerç amb un límit del 30% de l’aforament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics