Lleugera davallada de l’atur a Palafolls aquest octubre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les últimes dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat mostren una reculada en les dades de la desocupació al nostre municipi.

Actualment, la xifra de persones a l’atur a Palafolls és de 675, 9 menys de les que hi havia el mes de setembre. Tot i així, la dada és molt superior a la registrada l’octubre d’ara fa un any, quan hi havia 553 palafollencs i palafollenques en recerca de feina, 120 menys que els que hi ha actualment. De fet, seguint la tònica dels darrers mesos, la d’aquest darrer mes és la dada més alta d’un octubre des del de fa 5 anys, el 2015, quan es fregaven llavors els 700 habitants a l’atur. La taxa d’atur registral a Palafolls, corresponent al setembre, és del 15,86%.

La davallada de l’atur a Palafolls, però, és un cas aïllat a l’alt Maresme, on l’atur ha experimentat de nou un augment. A Malgrat de Mar, la desocupació s’enfila ara fins pràcticament als 1.400 veïns, amb un augment de 66 persones més a l’atur, mentre que a Tordera se supera aquest total, després que s’hagi registrat un increment de 9 persones i hi hagi ara 1.410 habitants en situació de desocupació.

A Pineda, l’atur s’enfila per sobre les 2.700 persones, després que s’hi hagin registrat 80 persones més, i a Calella la desocupació se situa ara en 1.522 veïns i veïnes, 32 més que el passat setembre. Santa Susanna, per la seva banda, experimenta una lleugera pujada de 6 persones, amb un total actual de 231 habitants sense feina.

A Blanes s’ha registrat aquest octubre un augment de 148 persones en situació d’atur, i ara el total de desocupats arriba als 3.553.

En el global de la comarca del Maresme, l’atur continua apropant-se als 30 Mil habitants, després d’un increment de 75 maresmencs i maresmenques que es troben ara en situació de desocupació, situant el total en 29.756 persones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics