URGENT

Palafolls preveu instal·lar càmeres de seguretat a tot el poble

Compartiu aquesta història

Aquests dies han sortit a licitació els treballs per instal·lar 11 càmeres de seguretat al polígon industrial de Palafolls, i que se sumaran a les que s’han d’instal·lar a les illes de contenidors de les urbanitzacions i a les que s’han posat ja al centre del nostre municipi. Un desplegament que no s’aturarà i que preveu tenir dispositius de vigilància arreu. Ho explicava la primera tinent d’alcalde de Palafolls, Susanna Pla, en una entrevista ahir a l’Assumptes Interns de Ràdio Palafolls.

Pla assegura que s’està combatent l’incivisme d’alguns joves les nits del cap de setmana amb accions policials, però també treballant a mig termini per acompanyar a aquesta franja d’edat a trobar alternatives. Sobre la deixadesa i la brutícia al nostre municipi, la primera tinent d’alcalde reconeix que és “molt millorable” i afirma estar treballant per revertir-ho.

La número 2 del govern local ha repassat la situació dels grups escolars confinats al nostre municipi -actualment n’hi ha 5- i ha posat en valor el bon funcionament del protocol establert en la detecció de casos. Sobre l’atenció sanitària, Pla ha demanat paciència amb les comunicacions amb el CAP de salut del nostre municipi, que ha reconegut que està sobrepassat.

Pla és regidora d’Ocupació i d’Ensenyament, i va anunciar ahir que aquestes dues regidories treballen transformant l’Escola d’Adults en un servei que doni cobertura a les necessitats de les persones que cerquen feina. Hi haurà, en breu, nous cursos basats en les necessitats de les empreses properes, com per exemple d’elevador mecànic, de socorrisme o per formar sociosanitaris. En aquest sentit, ha reconegut un augment d’usuaris a la borsa de treball i dels serveis d’assessorament.

Pla defensa la gestió feta des del govern del procés d’estabilització de places del consistori, i creu que s’ha actuat amb la màxima delicadesa amb els treballadors que opositen aquests mesos.

La també regidora de Cultura afirma que, tot i les circumstàncies, s’està preparant la programació cultural de Nadal, i que actes com l’encesa de llums o la cavalcada de Reis es faran sí o sí, ja sigui presencialment o bé telemàticament.

Un dels actes previstos per Nadal és la presentació d’un documental sobre el voluntariat durant la Covid-19 a Palafolls; es tracta d’una versió més llarga del que ja es va veure al setembre. Pla ha defensat el projecte de voluntaris i ha assegurat que és una iniciativa on tothom és important i que ningú està per sobre dels altres; una al·lusió al regidor socialista Joan Vila, que fa una setmana denunciava que havia estat silenciat en els homenatges fets als voluntaris.

Sobre l’oposició, Pla creu que és millorable, i va criticar el desordre en què, afirma, s’han trobat el consistori després del govern socialista.

 

Recupera l’entrevista sencera a la regidora Susanna Pla:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics