El Gràcies Palafolls manté un cost similar al de la festa de l’any passat

Roba Estesa a Palafolls, el setembre del 2020
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha fet públics els números sobre el cost de la Festa Major adaptada al coronavirus, el Gràcies Palafolls.

En total, segons les dades que ha fet públiques aquest dimecres el consistori palafollenc, l’esdeveniment ha tingut enguany un cost total de 105.556,42 euros, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat, concretament 3.000 euros més.

Tal i com es pot observar a les dades que ha publicat el consistori, els concerts s’enduen més de dues terceres parts del cost, en total 72.495 euros. En aquest cas, l’ajuntament especifica que d’aquesta xifra, 60.384 euros s’han destinat a la programació i contractació dels grups musicals, mentre que 12.110 han anat adreçats a la sonorització dels esdeveniments. En aquest sentit, les actuacions de les orquestres Selvatana i Montgrins han estat les que han tingut un major cost econòmic, amb gairebé el 30% del cost total dels concerts. El consistori ha volgut remarcar que en cas de concerts com ara el de Roba Estesa, el seu cost ja incloïa la sonorització.

Ricardo Morales, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Palafolls, explica que va caldre adaptar les actuacions a les circumstàncies de la pandèmia, així com es incrementar el nombre d’actuacions musicals, per la qual cosa el cost ha estat major.

En el cas dels concerts, el consistori palafollenc assegura que des de l’àrea de Cultura s’ha realitzat un “treball absolutament quirúrgic per poder oferir un cartell de qualitat, el més a prop possible de les expectatives ciutadanes”, la qual cosa, assegura, ha suposat haver de “redoblar esforços per poder aconseguir els preus més competitius possibles en un procés de negociació amb cada grup dels que han vingut”. Amb tot, l’ajuntament considera que s’ha acabat oferint un cartell musical “molt potent i a l’alçada de la capacitat d’una ciutat gran”, malgrat la situació que s’està vivint enguany i la mida de Palafolls. Morales també ha volgut destacar l’esforç dels grups assistents per ajustar el seu pressupost a la situació.

Seguidament, a la llista de costos hi ha els serveis associats, amb un cost de 14.209 euros. En aquest cas, el tècnic de Cultura ha destacat l’increment del cost en matèria de seguretat per poder garantir totes les mesures davant de la Covid-19.

D’altra banda, la publicitat ha tingut un cost de 8.210 euros. L’Ajuntament de Palafolls considera que s’ha innovat a nivell comunicatiu, i considera que la publicitat ha estat un element clau en el context de pandèmia actual. En aquest sentit, destaca la difusió dels programes i totes les novetats a través d’un canal de Telegram específic de la festa, així com de la programació de Ràdio Palafolls. Davant la impossibilitat de fer arribar en paper el programa a les cases, enguany s’ha optat per reforçar la comunicació digital.

L’espectacle de foc ha tingut un cost de 4.376 euros, el documental ha costat 3.743 euros i el càtering, per la seva banda, s’endú 1.522 euros del cost total de la festa. Per últim, la xocolatada ha tingut un cost de 1.000 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics