Reclamen a les administracions que es posin les piles per evitar un nou Gloria

Foto: RP

Gairebé 10 mesos després del temporal que va provocar el desbordament del riu Tordera a Palafolls, els pagesos de la nostra vila continuen reclamant a les administracions que actuïn per millorar la situació en el tram baix del riu, per evitar que un nou temporal provoqui danys a les explotacions agrícoles que hi ha al costat de la Tordera.

Aquell 22 de gener el riu va trencar a la zona propera a la potabilitzadora de Palafolls, negant els camps del Pla d’en Bigas i del Pla de Grau de Malgrat.

Des de llavors, l’ACA ha actuat restituint part les motes per retornar la riba del riu a la situació prèvia al temporal Gloria; una actuació que no és suficient segons alguns pagesos afectats. Rosa Pruna, presidenta de l’Associació Agrària Joves Agricultors, assegura que encara hi ha molta feina a fer a la zona afectada pel desbordament.

Pruna celebra que l’ACA ha restituit la zona més facetada de la riba del riu, però demana que es treballi per evitar que un nou temporal torni a afectar la zona.

Per la seva banda, Emili Ribas, un dels pagesos més afectats pel temporal del gener a Palafolls, assegura que la zona no està preparada per evitar un nou Gloria, i critica el que considera manca de suport de l’Ajuntament.

El Pla d’en Bigas està tornant, poc a poc, a la normalitat. Algunes explotacions agrícoles, com les de Ribas, es preparen per tornar a sembrar a la zona zero del Gloria a Palafolls.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics