La donació de sang prevista a Palafolls dissabte esgota les places

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El proper dissabte el nostre municipi torna a acollir una nova jornada de donació de sang. Com ja ha succeït en anteriors jornades durant la pandèmia, ara cal demanar cita prèvia per poder donar sang. Aquest fet ha provocat que, per aquest dissabte a Palafolls, ja no quedin cites disponibles.

Des del Banc de Sang s’ha agraït la resposta palafollenca a la campanya, i s’ha informat que, per ara, no hi ha previsió de poder donar sang al municipi en el que queda d’any, i que caldrà esperar ja de cara a l’any vinent.

En parla Mayra Di Giorgi, delegada del Banc de Sang a Palafolls.

La campanya de donació de sang s’estarà a Palafolls entre 10 del matí i 2 del migdia, i tornarà a fer-se a l’edifici del MiD.

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a reorganitzar i adaptar les donacions, amb l’adopció de totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries per evitar contagis. Una d’elles és la cita prèvia, necessària per organitzar els espais de donació. Als donants se’ls facilitarà una mascareta que caldrà portar -hauran de treure’s la que portin de casa-, així com s’utilitzaran bolígrafs d’ús individual per omplir els formularis, entre altres mesures.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. En el cas de les dones, es pot donar sang un màxim de 3 vegades l’any, mentre que en homes es pot fer un màxim de quatre. En tots els casos cal deixar un mínim de dos mesos entre donació i donació. D’altra banda, en cas d’haver patit la Covid-19 o d’haver estat en contacte amb algú que l’hagi patit, cal esperar un mes per poder donar sang.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics