Blanes aprova els pressupostos del 2021, de més de 52 Milions d’euros

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes va tirar endavant a la sessió plenària d’ahir al vespre els pressupostos municipals del proper 2021.

En total, seran 52 Milions 198 Mil euros, amb un augment del 45% en acció social. La proposta va aprovar-se amb els vots a favors del govern d’ERC i Blanes en Comú Podem i també del regidor no adscrit, així com amb l’abstenció de Junts per Blanes. Per la seva banda, PSC i Ciutadans i van votar en contra.

Segons el govern blanenc, es tracta d’uns pressupostos “per poder donar resposta a les necessitats socials del municipi”, així com per contribuir a “reactivar l’economia blanenca”. En aquest sentit, el consistori de Blanes destaca que hi ha un increment del 45% en l’àmbit social, passant dels 635 Mil euros als 922 Mil.

Segons l’ajuntament, en la línia del què ha estat aquest 2020, en què s’ha estat donant una resposta ràpida a les necessitats socials i econòmiques, sumat a al fet que l’any vinent no s’apujaran els impostos, s’ha destinat un import inicial de 200 Mil euros ampliable per a cobrir emergències derivades de la Covid-19. Segons afirma el consistori, també es donarà compliment a les obligacions financeres adquirides pel consistori i se seguirà avançant en la municipalització de serveis a través de l’empresa pública Blanes Medi Ambient.

A la vegada, es destinaran 6 Milions d’euros al capítol d’inversions, dels quals 1 Milió es destinarà al desenvolupament del projecte de la catalogació del Delta de la Tordera com a Reserva Natural, així com a la revitalització de la zona turística i la potenciació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

L’Ajuntament de Blanes destaca també com una de les inversions més importants la construcció del nou edifici de la Policia Local i Protecció Civil, amb una partida de més de 4 Milions d’euros.

D’altra banda, entre les inversions previstes també s’hi inclou el desenvolupament del jaciment romà dels Padrets, el cobriment de les pistes esportives i altres actuacions en matèria d’urbanisme i d’equipaments.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics