Malgrat preveu obrir un centre d’interpretació i divulgació de la Tordera a primera línia de mar

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

El consistori ha anunciat l’acord amb un càmping de la zona per a la cessió en custòdia d’una finca situada a primeríssima línia de mar. Amb aquest conveni, l’Ajuntament malgratenc passa a fer-se càrrec de la gestió de la finca durant els propers 5 anys.

El consistori ha anunciat que la seva voluntat és convertir aquesta finca, a tocar de la desembocadura de la Tordera, en un centre dedicat a la divulgació i l’estudi del riu.

En parla el primer tinent d’alcalde i portaveu del govern malgratenc, Jofre Serret.

Aquest espai s’haurà d’adequar per poder convertir-se en un centre d’interpretació i formació mediambiental sobre el Delta de la Tordera.

Sobre el conveni de custòdia de 5 anys signat amb el càmping, Serret explica que es tracta d’una fórmula jurídica que calia utilitzar per disposar de forma immediata de l’espai, però afirma que la voluntat de les dues parts -tant del consistori com del càmping- és que la cessió acabi essent definitiva.

Pel que fa als terminis per tenir enllestit aquest nou espai al Delta, des de l’Ajuntament de Malgrat no s’aventuren a donar dates concretes, però creuen que al llarg dels primers mesos del proper 2021 ja podria ser una realitat.

El primer pas que ja està fent el consistori és la neteja d’aquest espai, que era ple de canyes i restes que va deixar el temporal Gloria al mes de gener passat.

Els treballs estan finançats a través d’una subvenció de 30.000 euros de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics