Els comerços podran obrir els diumenges 6, 13 i 20 de desembre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquests són els dies que estableix el calendari d’horaris comercials 2020. En aquest sentit, l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls ha recordat que els propers 6, 13 i 20 de desembre, tots tres diumenge, són els dies festius en què els establiments comercials de Catalunya poden romandre oberts al públic, ja que es consideren festius amb obertura autoritzada.

De cara al 2021, encara dins les festes de Nadal i dies propers, es permetrà l’obertura els diumenges 3 i 10 de gener. A partir d’aquí, el calendari estableix l’any vinent l’obertura permesa els dies 4 de juliol, 1 i 28 de novembre i 6, 8 i 19 de desembre.

Sílvia González és tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls.

Aquesta és la previsió establerta al calendari de la Generalitat, que es pot consultar al web oficial.

Segons la normativa de la Generalitat, els ajuntaments poden substituir fins a dues dates de cadascun dels calendaris anuals per qualsevol diumenge o dia festiu, de caràcter general o local.

En aquest sentit, González explica que enguany hi havia la possibilitat de canviar el dia 6 de desembre pel dimarts dia 8, una excepcionalitat sobretot donada per la situació degut al coronavirus. Tot i així, la tècnica explica que hi ha d’haver la voluntat del consistori per fer aquest canvi i comunicar-ho oficialment a  la Generalitat.

Tot i així, finalment aquest canvi no s’ha demanat, i es mantenen els festius inicials del 6, 13 i 20 d’aquest mes.

El calendari preveu anualment un total de 10 festius d’obertura autoritzada, és a dir, els 8 que marca el calendari de la Generalitat i els dos festius locals, que en el cas de Palafolls són els dies 25 d’agost i 8 de setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics