S’aprova el nou conveni amb el CCM per la recollida i transport de residus a Palafolls

Contenidors al carrer Montseny, que ja és de baixada. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat per ple aquesta setmana el conveni amb l’Ajuntament de Palafolls per continuar prestant el servei de recollida i transport de residus.

Es tracta, segons ha informat el consistori palafollenc, d’una regularització de la situació contractual amb l’ens comarcal pel que fa a la prestació d’aquest servei. En aquest sentit, segons afirma l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, en el primer conveni hi havia mancances “d’origen”, com era el fet que no hi estiguessin inclosos tots els àmbits de la recollida i que no es reflectissin les necessitats del servei al municipi.

En aquest sentit, Alemany assegura que en el moment d’implementar el servei no es van valorar prou les necessitats, i que ara han aflorat problemàtiques que cal corregir. Posa d’exemple la retallada de punts de recollida, que segons Alemany és causant del sobreeiximent de les deixalles en molts punts, així com el reforç en determinats espais per l’augment d’ús dels contenidors en determinades èpoques de l’any.

D’aquesta manera, segons afirma Alemany, amb la nova signatura queden recollits tots aquests aspectes.

Segons l’alcalde de Palafolls, es tractava d’una situació que calia resoldre ja que, afirma, la implementació “no estava gestionada correctament”.

Alemany assegura que hi ha un increment dels costos de la implementació del servei d’un 50% entre el 2019 i fins el proper 2026, i lamenta que la ciutadania “no hagi percebut l’esforç econòmic” i que, a la vegada, s’estigui lluny de complir amb els objectius de la recollida selectiva.

En aquest sentit, l’alcalde afirma que la signatura és una millora perquè tot queda recollit a nivell contractual, però assegura que continuen “neguitosos” per totes aquestes mancances.

El conveni signat amb el Consell Comarcal del Maresme per la recollida i transport de residus de Palafolls té una durada de 6 anys, un termini previst per l’amortització del material, tant de camions com dels contenidors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics