Impugnat el procés de selecció per contractar el nou director general de l’Ajuntament de Malgrat

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori malgratenc va obrir ja fa mesos un procés per contractar un director General per a l’Ajuntament. Es tracta d’un càrrec directiu amb un sou de 95.000€ anuals, però que encara no s’ha tancat. De fet està empantanegat.

Segons ha pogut saber Ràdio Palafolls un dels participants en el procés ha impugnat la selecció, la constitució del tribunal i les pròpies bases.

El procés de selecció incloïa tres fases: una primera de valoració curricular i de mèrits, una segona de presentació del projecte d’organització i una última consistent en una entrevista  personal amb els aspirants.

A principis d’octubre es cita als dos aspirants definitius pel dia 16 del mateix mes per a l’entrevista personal que acabarà de decidir qui acabarà guanyant la plaça. Aquesta convocatòria, però, no especificava la puntuació que havien tret els dos aspirants en les dues fases anteriors. En la mateixa resolució el consistori donava a conèixer qui formaria part del tribunal qualificador.

Dos dies més tards, un dels dos candidats va presentar un escrit d’impugnació. D’entrada l’aspirant mostra “perplexitat” per haver estar convocat a l’entrevista sense saber quina valoració té dels seus mèrits i del seu projecte organitzatiu. 

Tampoc entén com s’anuncia el tribunal qualificador quan ja s’han superat dues fases del procés, i s’està a l’espera de l’última.

A més, el candidat impugna el tribunal de valoració ja que troba massa coincident que dos dels seus membres tenen perfils molt propers a l’altre aspirant. Aquest text d’impugnació demana la constitució d’un nou tribunal que, a més, actui en totes les fases del procés.

La impugnació, però, va ser refusada en un decret d’alcaldia un dia abans de l’entrevista personal als aspirants tot mantenint la convocatòria per l’endemà. En l’escrit desestimatori, el consistori entén que no s’infringeixen les bases del procés.

La polèmica no acaba aquí, ja que l’aspirant denuncia que la seva al·legació va ser informada desfavorablament per un tècnic que és familiar del segon candidat en el procés.

El dia 16 d’octubre, finalment, es va constituir el tribunal, però segons expliquen algunes fonts consultades per Ràdio Palafolls, el mateix tribunal, en veure la situació van decidir no continuar amb l’elecció i deixar en mans de la Diputació el futur d’aquesta selecció del Director General de l’Ajuntament de Malgrat.

Després de molts intents, Ràdio Palafolls ha pogut parlar amb l’Ajuntament de Malgrat que assegura estar a l’espera d’un informe jurídic per part de la Diputació de Barcelona per continuar amb la selecció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics