El govern vol apostar pels serveis i el suport als afectats per la pandèmia en els nous pressupostos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La darrera entrevista del programa Assumptes Interns de Ràdio Palafolls ha tingut com a convidat a l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, amb qui es va repassar l’actualitat municipal després d’haver-ho fet amb la resta de representants polítics del ple.

A poques hores pel ple de pressupostos, Alemany ha avançat els principals aspectes dels comptes pel proper any. Segons l’alcalde, el pressupost de l’any passat ja recollia les principals qüestions del programa polític del nou govern, però la pandèmia ha obligat adaptar-lo en 18 ocasions. En aquest sentit, l’alcalde considera que el pressupost del 2021 és hereu d’aquesta situació, amb una davallada important dels ingressos i tenint en compte el dèficit de molts dels serveis, cosa que s’ha arrossegat en la confecció dels nous comptes.

Tot i així, afirma que s’ha apostat per fer un esforç i mantenir serveis no obligatoris com la Llar d’infants, l’Escola Municipal de Música i Dansa, la piscina o el Respir; un gest que, segons Alemany, permet no haver d’eliminar-los o incrementar les seves taxes.

D’aquesta manera, doncs, diversos dels projectes plantejats en el programa del govern hauran d’esperar, i així ho espera Alemany, per l’any vinent. L’alcalde xifra entre un 15 i un 20% la davallada d’ingressos que ha patit el consistori arran de la Covid-19.

Entre altres, l’alcalde ha defensat la participació ciutadana, i avança que s’hi inclourà una partida als pressupostos en aquest àmbit, tot i que admet que s’haurà de reduir respecte el que s’havia plantejat inicialment.

D’altra banda, sobre la taula de l’entrevista hi ha hagut també un tema polèmic de la política palafollenca des de ja fa gairebé dos anys, com és el sistema de recollida d’escombraries. En aquest cas, Alemany assegura que el sistema actual no funciona a la majoria dels municipis on s’aplica, ja que, afirma, no s’hi compleixen els objectius de reciclatge. Segons l’alcalde, cal un canvi de concepte pel que fa a la gestió dels residus.

Alemany ha admès que l’empresa de neteja viària incompleix el contracte, però afirma que és difícil rescindir-lo per les problemàtiques jurídiques que podrien sorgir. Segons l’alcalde, se seguirà fiscalitzant el servei, però caldrà esperar que s’acabi, d’aquí a un any.

Sobre les crítiques de l’oposició d’una manca de projecte propi d’ERC, Alemany considera que cal temps per fer realitat els projectes, i que és normal que estiguin duent a terme els de l’anterior executiu.

D’altra banda, davant les acusacions de manca de col·laboració, Alemany va assegurar que quan ERC era a l’oposició l’aleshores govern mai els va demanar l’opinió sobre l’elaboració dels pressupostos.

 

Recupera l’entrevista sencera a l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics