S’aproven els pressupostos de Palafolls pel 2021

Imatge d'un ple telemàtic.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Imatge del ple telemàtic del passat dimecres.

El ple d’aquest dimecres al vespre va aprovar la proposta de pressupostos de cara al 2021. Tal i com ja va avançar dimarts l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, es tracta d’uns comptes que han hagut d’adaptar-se a la nova realitat imposada per la pandèmia, i que han notat la davallada d’ingressos arran de la Covid-19.

L’Ajuntament de Palafolls ha tirat endavant uns pressupostos de 10.509.854,60 euros, prop de 300.000 euros més que els comptes d’aquest any 2020. La principal despesa del consistori serà la de béns i serveis, on s’hi preveuen 4.926.180,85 euros, seguida de la referent al personal de l’ajuntament, en la qual es destinarà una quantitat similar, en aquest cas 4.849.470,15 euros.

La proposta dels nous pressupostos aprovada al ple ha notat una considerable davallada d’ingressos, però ha volgut conservar l’aposta pels serveis considerats no obligatoris per l’ajuntament, com la Llar d’infants, l’EMMiD, el Respir o la piscina, entre altres, uns àmbits on el coronavirus s’ha deixat notar de forma especial.

Tot plegat es concreta en un increment de més de 210.000 euros per aquests serveis respecte el 2020, tot i que els ingressos es redueixen a gairebé la meitat pel proper any. D’altra banda, les taxes per serveis com l’escola bressol, la piscina o l’EMMiD, entre altres, s’han reduït dels 647.000 euros en el pressupost del 2020 als 434.500 pel proper any.

Alemany destacava que la davallada d’ingressos ha estat un dels hàndicaps més importants a l’hora de plantejar els comptes , i ho exemplificava amb la comparativa interanual en el cas del servei de Respir.

La mateixa situació, argumentava Alemany, es pot extrapolar també als altres serveis.

L’alcalde justifica la pujada dels pressupostos pels 400 Mil d’ingressos extraordinaris atorgats pel PUOSC i, d’altra banda, pel Pla General d’Inversions.

Des del PSC, la regidora Dolors Agüera es va mostrar comprensible amb uns pressupostos “ajustats” per la Covid-19, i va afirmar estar preocupada amb el baix percentatge destinat a possibles imprevistos, malgrat el trencament de les regles econòmiques.

Agüera va aprofitar també per demanar al govern que, quan acabi l’actual legislatura, no hi hagi cap crèdit pendent, petició a la qual l’alcalde va respondre afirmativament. També va insistir en què cal invertir en el benestar de la ciutadania.

Per la seva banda, la regidora de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, va mostrar-se satisfeta per l’increment de l’àmbit social, però va qualificar els comptes de “pressupostos de gestió”. La portaveu dels comuns va ser crítica de nou amb el que considera manca de comunicació i col·laboració per part del govern d’ERC.

Els pressupostos van tirar endavant amb els vots a favor d’ERC i els vots en contra del PSC i de Palafolls En Comú.

 

Recupera aquí la sessió sencera del ple ordinari celebrat aquest dimecres a l’Ajuntament de Palafolls:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics