En marxa el confinament municipal i les noves mesures per contenir la pandèmia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’aquesta mitjanit de dijous ja no es pot sortir del terme municipal de residència si no és per anar a treballar o a l’escola, cuidar de persones dependents o vulnerables, assistir a serveis sanitaris i socials o per fer tràmits inajornables o que no es poden fer telemàticament.

Tampoc es pot sortir del municipi per anar a segones residències, però sí que es pot anar fins a municipis limítrofs si és per fer activitat física i esportiva de forma individual a l’aire lliure, no pas per anar al gimnàs.

Les noves restriccions també contemplen el tancament de comerços no essencials durant el cap de setmana, mentre que els centres comercials han de romandre tancats també entre setmana.

Les trobades socials continuen limitades a 6 persones com a màxim, i queden suspeses les activitats de lleure infantil i les extraescolars, en aquest darrer cas exceptuant les de grups de convivència.

El sector cultural i la restauració continuen amb les mateixes restriccions aplicades anteriorment.

Les mesures que han entrat avui en vigor s’hi mantindran almenys durant 10 dies, fins el 17 de gener.

Paral·lelament a aquestes restriccions, el Govern català ha anunciat una línia d’ajuts de 10 Milions d’euros amb aportacions de 2.500 euros a aquells negocis que hagin de tancar des d’avui i fins el proper dia 17.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics