Palafolls tanca l’any superant els 700 aturats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Seguint la tendència dels darrers mesos, i exceptuant la tímida reculada del mes d’octubre, el nostre municipi ha tancat el 2020 amb un nou increment de la desocupació. Segons les darreres dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, Palafolls ha registrat aquest passat desembre 708 persones a l’atur, 11 més que l’anterior dada i més d’un centenar més en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

La pujada de Palafolls s’extrapola també a municipis veïns com Malgrat de Mar, on l’atur s’enfila fins a les 1.470 persones, 56 més que el novembre, o Tordera, on la desocupació afecta actualment a 1.464 persones, una trentena més que l’anterior registre.

L’augment de l’atur ha estat, de fet, la tònica general del desembre a l’Alt Maresme. A Pineda ha crescut en 58 persones, situant el total als 2.792 habitants sense feina, mentre que a Calella creix en 11 persones, amb un total actual de 1.549 veïns i veïnes en situació de desocupació. La mateixa xifra, 11 persones, és l’augment registrat aquest desembre a Santa Susanna, on hi ha ara 240 habitants a l’atur.

La ciutat veïna de Blanes tampoc s’escapa de l’increment generalitzat de l’atur al tancament de l’any, i registra una pujada de 74 persones, fins a un total de 3.634 blanencs i blanenques en situació d’atur.

Pel que fa al global de la comarca, al Maresme s’ha superat ja la barrera dels 30 Mil aturats. Actualment, segons les últimes dades del desembre, s’hi registren 30.644 persones en situació de desocupació, 706 més que la xifra del mes de novembre, i 5.763 més que el mateix període de l’any passat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics