Les escoles s’adapten a la ventilació malgrat el fred en un nou trimestre marcat per la Covid-19

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El segon trimestre del curs escolar, que va arrencar aquest dilluns, ha començat marcat per les mesures que cal aplicar davant el risc de contagi de Covid-19. La situació és la mateixa que l’anterior terç del curs, però la diferència ara és que toca seguir aplicant els protocols de ventilació de les aules amb un ambient especialment fred a l’exterior.

Tot i aquesta situació, des de les dues escoles de Palafolls s’assegura que es poden seguir amb normalitat les mesures i que no han notat especialment les darreres actualitzacions del protocol per part del Departament d’Educació.

En parlen Laura Duarte, directora de l’escola Mas Prats, i Anna Miranda, cap d’estudis de l’escola Les Ferreries.

Des d’Educació es van enviar noves instruccions amb l’objectiu, va dir el conseller Josep Bargalló, d’“equilibrar el confort tèrmic amb la ventilació necessària” a les aules, airejant cada hora durant 15 minuts però obrint només una finestra, i es demana ventilar quan tothom és a l’aula i després de les classes.

Malgrat l’afectació de la pandèmia, des de les dues escoles de Palafolls s’assegura que el segon trimestre ha començat de forma satisfactòria.

Per la seva banda, des de l’Institut de la Font del Ferro també s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies i a les mesures tenint en compte el fred d’aquests dies, però també es fa una valoració positiva de l’arrencada del segon trimestre.

Jordi Busquets és director del centre de secundària palafollenc.

Paral·lelament, des d’Educació s’ha assegurat que en tres setmanes s’hauran dut a terme les 170.000 proves d’automostra per fer el cribratge a tot el personal docent i no docent dels centres educatius de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics