125 denúncies a Blanes des de la primavera per accedir a l’espai protegit del Delta de la Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Policia Local de Blanes ha interposat, des de principis de maig del passat 2020, un total de 125 denúncies a persones que havien accedit a la zona protegida del Delta de la Tordera, un espai tancat des de la primavera de l’any passat amb l’objectiu de preservar-ne la fauna i la flora i tenint en compte la situació de desconfinament progressiu del moment.

De fet, el cos de seguretat ha rebut prop de 200 avisos de la ciutadania sobre accessos a aquesta zona, però només s’han pogut aplicar 125 sancions perquè en la resta de casos les persones han fugit direcció a Malgrat de Mar, on l’accés també està prohibit.

Justament, en aquest altre municipi veí, la Policia Local ha registrat des de la primavera una cinquantena de requeriments i 9 denúncies. Allà, segons afirmen des del cos malgratenc, l’accés és més difícil, i consideren que és més complicat actuar-hi perquè quan arriba la patrulla, els infractors ja no hi són.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, a banda dels patrullatges de la Policia Local, durant tots aquests mesos s’han canviat o reforçat les tanques perimetrals per la banda del municipi, i s’han col·locat més cartells informatius a les tanques.

A finals d’abril de l’any passat, els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar decidien tancar els respectius accessos al Delta de la Tordera, on començaven a nidificar ocells i on, degut al confinament, les espècies animals autòctones van poder readaptar-se als canvis ocorreguts al seu hàbitat després del temporal Gloria i les pluges primaverals i poder refer-se sense la pressió humana.

Justament a finals del passat desembre, els dos consistoris signaven un conveni de col·laboració per desenvolupar les actuacions tècniques i administratives necessàries per aconseguir la declaració de Reserva Natural pel Delta de la Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics