Palafolls continua amb el programa per substituir les canyes per vegetació autòctona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La regidoria de Medi Ambient continua amb la tasca per condicionar les rieres del nostre municipi. Ja fa anys ques es va començar un procés per substituir les canyes per una vegetació autòctona dels espais de ribera com el freixa o els alocs.

l’última actuació és la que s’ha fet a la trama urbana de la riera d’en Jordà, prop dels semàfors, on s’ha plantat vegetació autòctona que ajudi a reforçar les ribes de la riera en cas d’avingudes. En parla el regidor de Medi Ambient de Palafolls, Aleix Freixa

El consistori busca així substituir les habituals canyes que hi havia als marges de les rieres. El seu ús en la pagesia era habitual i era el sector agrícola qui ajudava al manteniment de les ribes tallant les canyes pels seus camps. Ara que les canyes gairebé ja no es fan servir, l’administració local creu millor reduir la presència de canyes per una altre vegetació més pròpia.

El consistori espera aconseguir uns ajuts de l’ACA per finançar aquestes actuacions que, de moment, s’han fet en aquesta riera, però que s’aniran fent en altres punts del poble. 

Segons la regidoria, actualment s’està treballant per tal de poder desbrossar en altres rieres del nostre municipi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics