URGENT

Els residents i els professionals del geriàtric reben la segona dosi de la vacuna contra la covid19

Compartiu aquesta història

Vint dies després que s’administrès la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, aquest matí els residents i els professionals del geriàtric de Palafolls han rebut la segona i última dosi d’aquesta vacuna que, en una setmana, els ha de donar immunitat davant de la covid.

Com ja va passat a principis d’any, un equip del CatSalut desplaçat al centre ha administrat la segona punxada de la vacuna. Ho explica l’Eva Alvarez, treballadora social del centre.

La Residència geriàtrica de Palafolls està catalogada com a  “residència blanca” ja que no s’hi ha detectat cap cas de coronavirus durant tota la pandèmia. 

Avui han rebut la vacuna 47 residents i 33 professionals. Alguns d’ells, però, han rebut la primera dosi, ja que són nous residents o eren reticents a la seva administració ara fa 3 setmanes.

Sigui com sigui, Álvarez assegura que les mesures de seguretat no es relaxaran tot i la immunitat de les vacunes.

Aquesta 80a de persones són les primeres del municipi que han estat vacunades al nostre municipi contra el coronavirus, a l’espera que la vacunació s’obri a les persones majors de 80 anys que no estiguin internes en centres geriàtrics.

També aquest cap de setmana s’ha administrat la segona dosi de la vacuna als pacients i residents, així com als professionals de l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes. Aquest va ser el primer centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en rebre la vacuna de Pfizer-BioNTech el passat 2 gener i també ha estat el primer en rebre les segones dosis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics