L’històric bar del Maryan de Blanes serà una sala cultural

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La ‘Cafeteria Teatre’, situada al Carrer Ample va tancar portes al desembre i, després de ser buidat, la família que regentava el negoci ha lliurat les claus a l’Ajuntament de Blanes, propietari de l’immoble, que ja ha anunciat que transformarà el local, situat als baixos de l’actual teatre municipal, en un centre cultural.

La finca va passar a ser de l’Ajuntament l’any 2000, quan va adquirir l’antic ‘Cinema Maryan’, per fer-hi el teatre inaugurat al 2003. En els últims 44 anys el bar ha estat regentat per Fèlix Bota, qui va ser alcalde de la ciutat durant 8 anys entre els anys 80 i 90  i que també regenta un altre conegut bar restaurant de Blanes.

El consistori vol aprofitar que en el mateix immoble hi ha el teatre per donar un ús cultural a aquest espai. En concret vol transformat el local en una Sala Cultural Polivalent, una transformació que es vol fer ràpidament i ja la passada setmana els tècnics municipals van visitar l’espai per idear aquest nou espai polivalent.

Abans, però, el consistori vol aprofitar aquest local per usar-lo com a col·legi electoral aquest proper 14 de febrer, ja que la covid19 obliga a buscar nous espais de votacions.

Amb aquest canvi d’ús de l’espai acaben més de 130 anys de restauració en aquest local. Al 1893 ja constava com a fonda i s’ha mantingut en el mon de la restauració fins a finals de l’any passat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics