Blanes aprova modificar les Ordenances Fiscals per adaptar-les a la situació de la pandèmia

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes va celebrar ahir dijous al vespre el ple ordinari d’aquest mes de gener, en què va tirar endavant la proposta de modificar les Ordenances Fiscals del 2021 per poder pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre ciutadania i sectors econòmics.

La proposta va aprovar-se amb els vots a favor d’ERC, Blanes En Comú Podem, PSC i Junts x Blanes, així com amb l’abstenció de Ciutadans, i el segon any consecutiu en què s’impulsa la mesura.

En concret, segons informa el consistori, a l’Ordenança Fiscal d’Ocupació de la Via Pública amb finalitats lucratives, com és el cas de les terrasses de bars i restaurants, durant el temps en què l’establiment hagi hagut d’estar tancat per les restriccions, la quota es mantindrà a zero. En aquest sentit, hi haurà una reducció del 50% de la quota quan hi hagi limitacions d’aforament, i del 75% quan, a més a més, hi hagi restriccions horàries. D’altra banda, informa el consistori, es renovaran automàticament per Decret les ampliacions de superfície atorgades al 2020 mentre es continuï en la mateixa situació que les van originar.

El consistori blanenc també ha aprovat que es redueixi proporcionalment la quota de la recollida, transport i tractament de residus comercials, així com es donaran més facilitats per ajornar i fraccionar els deutes.

Entre altres, el ple de Blanes també va acordar deixar a zero la quota pels mercats de Blanes no sedentaris pel temps en què la parada no s’hagi pogut instal·lar a Blanes a causa de les restriccions. Pel que fa al Mercat dels Teixits, el consistori blanenc ha informat que els paradistes tindran una reducció del 50% de la quota si hi ha restriccions d’aforament o altres mesures imposades per frenar la COVID que penalitzin els costos d’explotació, i pel que fa al Mercat de Fruites i Verdures del centre de Blanes i de Mas Enlaire, així com el Mercat de productes bàsics de la Plantera, aquests tindran una reducció del 25% de la quota.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics