URGENT

“Vida” de Gospel Viu, un dels 500 discos editats en català l’any passat 

Compartiu aquesta història

Durant l’any 2020 es van publicar uns 500 discos en català, i els companys del programa Catalunya Exprés Magazine, de l’emissora Ràdio 4, ha començat la votació popular per escollir l’àlbum més destacat del 2020 editat a Catalunya i cantat en català, a través del premi “Disc Català de l’Any”.

Entre aquests 500 treballs discogràfics hi el “Vida”, el disc que el grup palafollenc The Gospel Viu Choir va publicar el febrer de l’any passat i que va presentar al Palau de la Música de Barcelona, just abans del confinament.

Moisès Sala, director del projecte, assegura que estan molt satisfets d’aparèixer en aquesta llista, i tot i que admet que és difícil competir amb altres artistes de renom del panorama musical actual, afirma que els fa il·lusió que es doni ressò al gòspel del territori.

La primera fase de votacions ja ha començat i s’acaba aquest proper diumenge.

Es pot votar entre tots els discos editats per triar els 7 amb més vots populars, que es sumaran als 3 discos escollits per la crítica musical com els millors de l’any.

Amb els 10 finalistes, es tornaran a obrir les votacions fins el 15 de febrer per triar el disc de l’any.

El disc “Vida” de Gospel Viu està construït a partir del repertori de cançons de Lax’n’busto, una de les bandes més destacades del panorama musical català, amb les que el grup palafollenc crea una lloança a la humanitat, un Glòria a totes les persones que fan la nostra vida millor.

Sala afirma que la pandèmia ha afectat a Gospel Viu, i que el 2020 ha estat un any molt complicat per la formació. Malgrat tot, el director diu que això ha de ser un revulsiu per afrontar els propers mesos, amb l’esperança que el 2022 puguin celebrar els 20 anys d’història del grup.

El premi Disc Català de l’Any de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s’atorguen en l’àmbit de la música cantada en català. Va néixer l’any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat i l’han guanyat artistes com Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet, Sau, Gossos, Ja T’ho Diré, Antònia Font, Lax ‘n’ Busto o Els Amics de Les Arts. L’última edició la va guanyar el grup Porto Bello amb l’àlbum “L’ull de la tempesta”.

Podeu votar el “Disc Català de l’Any” a través d’aquest enllaç: Premi Disc Català de l’any 2020

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics