Avui s’acaba el termini per demanar el vot per correu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A les 14h d’aquest migdia s’acaba el termini per sol·licitar el vot per correu a les eleccions del 14 de febrer.

La petició es pot fer de dues maneres. D’una banda, per via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut, a través del web Correos.es. De l’altra, es pot demanar presencialment, entregant personalment l’elector o electora l’imprès a qualsevol oficina de Correus. En aquest cas, cal acreditar la identitat mitjançant el DNI, el passaport o el carnet de conduir, i s’ha habilitat l’opció de demanar cita prèvia des del web i App de Correus o per telèfon per poder desplaçar-se a l’oficina i tramitar la sol·licitud.

L’Oficina del Cens Electoral envia un sobre, per correu certificat, que conté la documentació per poder votar al domicili que s’ha indicat a la sol·licitud.

Així, s’hi inclou el certificat d’inscripció en el cens, una papereta de votació de cadascuna de les candidatures que es presenten a les eleccions, el sobre de votació, un sobre adreçat al president o presidenta de la mesa en la qual correspon votar i un full explicatiu del procediment que s’ha de seguir.

Des de la Generalitat s’informa que l’elector o electora ha de rebre personalment aquesta documentació, amb l’acreditació prèvia de la identitat. En aquest sentit, davant la situació sanitària actual, només caldrà mostrar el document acreditatiu, sense haver de signar la rebuda de la documentació. Si la persona no és al domicili quan arribi la documentació, s’haurà de recollir a l’oficina de Correus corresponent.

Un cop introduït el vot al sobre de votació, aquest s’ha d’incloure dins del sobre dirigit a la mesa electoral, juntament amb el certificat.

Tenint en compte la situació excepcional causada per la Covid-19, en el moment que es rebi la documentació electoral, la persona electora pot entregar a l’empleat de correus el sobre electoral dirigit a la mesa. L’empleat de Correus lliurarà a l’elector o electora un justificant acreditatiu del dipòsit de vot, evitant d’aquesta manera haver d’anar més tard a una oficina de Correus.

Tot i així, si l’elector o electora ho prefereix, pot enviar el vot per correu certificat des d’una oficina de Correus. No és necessari que el votant faci aquest darrer tràmit de forma personal.

És important recordar també que, una vegada l’Oficina del Cens Electoral admet la sol·licitud de vot per correu, ja no es pot votar de forma presencial a la mesa electoral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics