URGENT

Palafolls entra dins el programa pilot de Passaport Edunauta

Compartiu aquesta història

Es tracta d’un projecte educatiu que vol impulsar i reconèixer l’Educació 360, és a dir, que ajudi a visualitzar que l’educació no depèn només de l’escola, sinó que hi ha una xarxa educativa fora de les aules igualment important.

Palafolls ha estat escollit per participar en aquesta prova pilot que impulsa la Fundació Bofill. El nostre municipi serà un dels 10 municipis de la segona tongada de la iniciativa, que ja s’està introduint en la primera desena de localitats participants.

Ser un dels pobles escollits fa molta il·lusió a l’àrea d’Educació del consistori, que fa temps que treballa per fer de Palafolls un poble amb Educació 360. En parla Anna Rovira, tècnica d’Educació de Palafolls.

Aquest Passaport Edunauta vol visualitzar i connectar aquestes opcions d’educació d’un territori concret més enllà de les escoles, i va dirigit a alumnes de primària de 3 a 12 anys.

La seva metodologia es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge, en què des d’un determinat territori, en aquest cas Palafolls, s’incentiva la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora escola, a tots els seus infants, independentment del seu origen social, per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives.

Aquest passaport físic que tindran els estudiants els donarà accés a gaudir d’activitats i equipaments educatius oberts del seu territori, com activitats esportives, la biblioteca o els diferents elements del municipi i, a través de les pàgines del passaport, podrà mostrar tot allò que hi vagi aprenent.

Totes aquestes activitats estaran organitzades per agents educatius del municipi -casals, clubs esportius, esplais o la biblioteca, entre altres- i figuraran en un catàleg per tal que els participants puguin anar triant el seu viatge Edunauta.

La iniciativa vol impulsar la curiositat, la resolució de problemes, la creativitat, la comunicació, l’empatia, el treball en equip, la perseverança, la iniciativa i l’autoregulació entre els infants que hi participin.

Aquest proper mes de març començaran les reunions de treball per implementar aquest projecte durant la segona meitat de l’any a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics