Confinament comarcal i ampliació d’una hora per la restauració a partir d’avui dilluns

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dilluns, 8 de febrer, han entrat en vigor les noves restriccions anti-Covid, que s’han flexibilitzat respecte les anteriors mesures.

Des d’avui, el confinament passa a ser comarcal. Això vol dir que els palafollencs poden moure’s lliurement per tot el Maresme durant tots els dies de la setmana, però que continuen sense poder desplaçar-se, per exemple, al municipi veí de Blanes, pel fet de pertànyer a la comarca de La Selva. En aquest cas, la mobilitat fora de la comarca només es permet per les excepcions habituals. De moment, es manté el tancament perimetral de tot Catalunya.

D’altra banda, també des d’avui els bars i restaurants tenen una hora més al matí i a la tarda per servir als clients. Des d’ara poden obrir de 7:30h a 10:30h per servir esmorzars, i de 13:00h a 16:30h per servir dinars. Fora d’aquestes franges, els establiments de restauració només poden fer menjar per emportar -fins a les 22h- o a domicili -fins a les 23h.

Les llibreries han passat a considerar-se des d’avui equipaments culturals, per la qual cosa podran obrir també els caps de setmana. El comerç manté les restriccions que hi havia fins ara, amb el tancament dels establiments no essencials durant el cap de setmana i la prohibició d’obertura dels centres comercials i botigues de més de 400 metres quadrats també entre setmana.

També reobren des d’avui els gimnasos i instal·lacions esportives cobertes, amb aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones.

També a partir d’avui poden reprendre l’activitat les escoles de música i dansa que tenen llicència de la Generalitat, una norma que deixa fora de l’obertura a 300 centres d’arreu del territori. Pel que fa a l’esport, continuen suspeses les competicions, a excepció de les d’àmbit estatal i professional, i es podran disputar les que donin accés a competicions estatals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics