Palafolls confia en poder constituir les meses electorals aquest diumenge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir dimarts es va fer l’habitual reunió amb els designats per ser diumenge en una de les 12 meses electorals de Palafolls. Es tracta d’una trobada en què els responsables de l’Ajuntament expliquen el funcionament normal d’un dia d’eleccions. Hi van assistir una vintena de persones presencialment al teatre i una seixantena es va connectar per seguir la trobada en línia.

En el decurs de la reunió, els responsables del consistori van mostrar-se confiats en poder constituir les meses electorals del nostre municipi, repartides en 5 centres de votacions, sense gaires problemes i amb les persones designades en el sorteig que es va fer ja fa unes setmanes.

Una 50a de persones designades han excusat ser a les meses. La majoria d’excuses han estat acceptades”

Segons dades del propi consistori palafollenc, una cinquantena de persones de les que havien estat designades per ser titular o suplent en les meses electorals han excusat davant la Junta Electoral la seva presència diumenge. D’aquestes, la gran majoria, unes quaranta, han estat acceptades, i de fet la Policia Local continua fent notificacions a persones per ser diumenge a les meses electorals.

Un dels que hi serà és en Manel, que ahir va assistir a la reunió. Accepta amb resignació ser a la mesa electoral, però creu que els designats haurien d’haver estat vacunats, ja que considera que per moltes mesures que es prenguin ningú els pot garantir que no es contagiaran.

En Manel recorda que després d’un any ple de restriccions i de contenció, ara es veuen obligats a ser durant tota la jornada en una mesa electoral veient molta gent passar davant seu, i sentencia que això demostra ser, diu, un “país de pandereta”.

A la reunió d’ahir, la preocupació principal no era el funcionament electoral, sinó les mesures de seguretat que es prendran durant la jornada. El consistori va explicar detalladament totes les mesures decretades per la Generalitat i les que ha pres també l’Ajuntament.

Les principals, a banda de l’ús obligat de la mascareta per a tothom, inclouen també que els centres de votacions estaran orientats a l’exterior, amb circuits molt curts dins de cada recinte; uns circuits marcats i que tindran sortida diferent a l’entrada a cada mesa. Dins l’espai de votació, que igualment estarà ventilat, només podran haver-hi dos votants a la vegada.


Fora de cada recinte electoral s’organitzaran les cues amb marques al terra per mantenir la distància de seguretat. No s’atendrà als possibles grups bombolla i només es podrà entrar a votar d’un en un.

Els centres es netejaran i desinfectaran cada dues hores i els membres de les meses tindran material de protecció, especialment durant l’última hora, en què es recomana que votin les persones contagiades, contactes estrets o amb símptomes associats a la Covid-19.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics