URGENT

L’Hospital de Blanes atura temporalment l’activitat quirúrgica d’un dels quiròfans per treballs de millora

Compartiu aquesta història
Autoclau, màquina situada a la zona d’esterilització de l’Hospital de Blanes – Foto: CSMS

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit aturar, a partir d’avui i de forma temporal, l’activitat d’un dels quiròfans de l’Hospital Comarcal de Blanes. El motiu, segons informa l’ens sanitari, són unes obres de millora a la zona d’esterilització de l’àrea quirúrgica del centre, que es preveu que s’allarguin com a màxim 3 setmanes, i que han de permetre renovar la màquina d’esterilització del material quirúrgic, coneguda com a autoclau.

En parla el doctor Josep Maria Prats, director d’Atenció Quirúrgica i Especialitats Quirúrgiques.

Segons afirma la CSMS, aquestes obres afecten directament l’activitat d’un dels quiròfans annexos a la zona d’esterilització on es farà la reforma. D’aquesta manera, per evitar el risc de contaminació derivat d’aquests treballs, la corporació ha decidit suspendre temporalment l’activitat i poder garantir en tot moment la seguretat dels pacients.

L’ens ha informat que, mentre durin els treballs de millora, es prioritzen les cirurgies sense ingrés i s’ajornen les operacions de traumatologia que sí que requereixen ingrés, principalment les intervencions de pròtesis i les d’oftalmologia -més concretament, cataractes.

La corporació informa que a aquells pacients que s’han hagut de desprogramar se’ls tornarà a citar un cop es reprengui l’activitat després de finalitzar la millora en l’equipament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics