Palafolls prepara una fira d’orientació educativa sobre les diferents sortides un cop acabada l’ESO

Institut Font del Ferro de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta de la Fira Forma’t, i vol ajudar a estudiants a decidir sobre el seu futur un cop acaben els estudis obligatoris. Durant una setmana s’han previst xerrades, tallers i dinàmiques de grup per orientar als joves de les diferents sortides que s’obren un cop es finalitza l’ESO.

Més enllà de la carrera universitària, existeixen també altres opcions formatives per escollir i que poden motivar més a alguns joves per continuar formant-se, com són els graus mitjans o superiors, estudiar a l’estranger o els programes de formació i inserció.

Per poder conèixer aquestes opcions es faran xerrades i els instituts de la zona explicaran quina oferta de graus superiors o PFI tenen als seus centres. També es vol incidir en la possibilitat de reenganxar-se als estudis.

De tot plegat en parla Anna Rovira, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls.

També s’explicarà com posar fil a l’agulla a l’hora d’inserir-se al mercat laboral per a aquells joves que no vulguin seguir estudiant i que vulguin trobar la seva primera feina, ja sigui amb informació sobre el programa Garantia Juvenil o tallers destacant les actituds i aptituds per treballar.

La Fira Forma’t, però, no només busca donar eines als joves estudiants, sinó que també vol focalitzar l’interès cap a les famílies i els docents. Es consideren agents molt importants en el desenvolupament dels joves, i per això s’han programat xerrades i tallers per donar-los eines a l’hora d’ajudar als fills i alumnes a prendre decisions sobre el futur formatiu i laboral.

Ara s’estan programant les diferents sessions, que seran accessibles per a tothom, de la Fira Forma’t, esdeveniment que tindrà lloc del 19 al 26 de març amb l’organització de l’Ajuntament de Palafolls i la col·laboració de l’Institut Font del Ferro, la Diputació de Barcelona i aquesta emissora, que realitzarà una programació especial amb el programa PreOcupats i la retransmissió de les principals sessions de la fira.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics