Ja es pot demanar cita per la donació de sang de principis de març a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El dissabte 6 de març, Palafolls tornarà a acollir una nova jornada de donació de sang. Ho farà, un cop més a l’Escola Municipal de Música i Dansa, a la plaça del Fòrum Palatiolo, lloc habitual en les darreres jornades de donació.

La campanya d’aquell dissabte es farà matí i tarda, des de les 10 del matí i fins les dues del migdia i de les 5 a les 9 del vespre, i tal com és habitual durant la pandèmia cal demanar cita prèvia per poder donar sang.

D’aquesta manera, des del Banc de Sang i Teixits s’ha habilitat un espai al seu portal web on les persones interessades poden inscriure’s escollint la franja horària que prefereixen, a partir de les 10h i fins a les 20:30h, amb torns de mitja hora i amb una pausa entre 14 i 17h. En cada torn s’hi poden apuntar un total de 6 donants. Ara per ara, hi ha la totalitat de places disponibles.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, i entre donació i donació han de passar un mínim de dos mesos.

Des del Banc de Sang i Teixits també s’informa que, tant per la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió i el nivell d’hemoglobina.

En cas d’haver patit la Covid-19 o haver estat en contacte amb algú que l’hagi patit, caldrà esperar-se un mes per poder donar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics