Els alumnes de 4t d’ESO s’examinen de competències bàsiques

Aula de l'Institut de la Font del Ferro - Foto: blanesaldia.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Com és habitual en aquest moment del curs escolar, els estudiants de l’últim curs de l’ESO duen a terme els exàmens de competències bàsiques.

Es tracta de les proves que s’utilitzen per mesurar el grau d’assoliment de les competències de coneixements bàsics al final de l’etapa obligatòria d’ensenyament, i que els toca fer als alumnes de 4t d’ESO.

Els estudiants de l’Institut de la Font del Ferro han estat realitzant aquests exàmens entre el passat dimecres i ahir dijous. De fet, l’institut palafollenc és dels centres de la zona que més grups ha tingut fent aquestes proves, un total de 5 grups de 4t d’ESO.

En parla Jordi Busquets, director de l’Institut Font del Ferro de Palafolls.

Els exàmens no tenen cap qualificació acadèmica per l’expedient dels alumnes, però després de realitzar-los s’envia als estudiants i a les famílies els indicadors de les competències examinades.

En aquest sentit, segons Busquets, les proves de competències bàsiques són una eina molt útil per l’institut per poder millorar l’ensenyament de les àrees on s’observa que cal fer un reforç. A la vegada, explica el director, també serveix per conèixer quina és la posició del centre respecte altres instituts similars de la zona.

Enguany, amb l’afectació de la Covid-19, les proves de competències bàsiques s’han pogut desenvolupar amb normalitat. L’única excepció ha estat que els professors encarregats de vigilar les proves han hagut de ser docents del mateix centre, ja que degut a la situació sanitària actual s’ha optat per evitar el desplaçament de personal d’altres instituts. Tot i així, els exàmens seran corregits per docents externs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics