Palafolls reclama l’anul·lació de les causes judicials obertes a artistes per les seves obres

Sala de Plens de l'Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Imatge del ple ordinari d’aquest dijous

L’entrada a presó aquest dimarts al matí del raper lleidatà Pablo Hasél ha provocat diverses manifestacions a favor de la llibertat d’expressió. Aquell mateix vespre una cinquantena de persones es van congregar davant l’Ajuntament de Palafolls per demanar l’alliberament del cantant i per condemnar l’arbitrarietat de la justícia.

Ahir va ser el ple de l’Ajuntament de Palafolls qui va aprovar per unanimitat de totes les forces del plenari una moció que dona el suport a Hasél i condemna l’empresonament del raper per les expressions fetes en cançons o piulades al Twitter en l’ús de la llibertat d’expressió, sense valorar la resta de causes que l’artista té per altres qüestions amb la justícia.

Els tres partits amb representació plenària demanen l’anul·lació de les causes obertes a artistes per qüestions relacionades amb la seva creació artística, com el cas de Hasél o Valtonyc, el raper mallorquí que ara viu a Bèlgica i que està condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per les lletres de les seves cançons.

La moció vol donar suport a la llibertat d’expressió i demana impulsar canvis en el codi penal per garantir-la en l’activitat artística.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany defensava la moció consensuada pels tres partits polítics i que denunciava la “deriva autoritària” de l’Estat Espanyol.

La portaveu del PSC, Dolors Agüera, afirma que la democràcia no és perfecte i que cal que evolucioni igual que ho fa la societat. Va defensar la llibertat d’expressió sense violència ni insults i va condemnar el vandalisme viscut al carrer aquests dies en les manifestacions de diferents ciutats d’Espanya.

Per la seva banda, la regidora de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, va donar suport a la moció no perquè entengui que Espanya és una dictadura, sinó perquè considera que la justícia actua de forma injusta i imparcial. Hidalga no dubta en assegurar que la justícia espanyola “fa por i fàstic a parts iguals”.

La moció, aprovada pels 13 regidors municipals, es farà arribar al mateix Pablo Hasél, al Congrés dels Diputats i al Govern Espanyol.

 

Mira el ple de febrer:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics