Cauen els contagis de coronavirus a Palafolls a xifres de finals d’estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Diumenge el nostre municipi tancava la millor setmana des del passat setembre, és a dir, abans de la 2a onada. En tota la setmana es van detectar 6 contagis per coronavirus ja sigui amb test d’antígens o amb una PCR, és la xifra més baixa dels últims 5 mesos. En aquest temps hi ha hagut setmanes amb 34 contagiats.

Aquests 6 contagis en l’última setmana a Palafolls es situa als nivells de contagis de l’estiu passat. Els contagis detectats a través de prova diagnòstica han caigut a totes les poblacions veïnes. 

A Malgrat la xifra també va a la baixa. Segons dades del Departament de Salut, la passada setmana es van detectar 21 contagis nous a Malgrat, la xifra més baixa des del novembre, abans de la 3a onada. Les pitjors setmanes a Malgrat es van donar al desembre i a principis de gener amb 76 casos positius confirmats per prova diagnòstica.

A Tordera, en l’última setmana, s’han detectat 10 contagis de covid19, una xifra que no es donava des de l’octubre passat. A la població veïna el màxim setmanal de contagis es va registrar al novembre amb 84 casos.

Dades de coronavirus al febrer

Tot i aquesta disminució generalitzada al nostre voltant, les autoritats sanitàries adverteixen que no s’ha d’abaixar la guàrdia i cal minimitzar el risc de contagi limitant el contacte social, i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa, a més de continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.

Actualment el nombre de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva és de 45 persones, una xifra similar a la de la passada setmana.

Segons aquestes dades hi ha 14 persones a l’Hospital de Calella, 12 al sociosanitari de Calella i 19 a l’Hospital de Blanes.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 243 punts i l’RT és de l’1,10. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és ara de 172 punts i l’RT és de l’1,76.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics