Bars i restaurants podran obrir de forma contínua entre les 7:30 i les 17:00 a partir de dilluns

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Procicat ha anunciat avui dijous una nova flexibilització de les mesures anti-Covid i que, entre altres, passen per ampliar els horaris d’obertura del sector de la restauració.

D’aquesta manera, a partir de dilluns que ve els bars i els restaurants podran obrir de forma ininterrompuda des de dos quarts de 8 del matí i fins a les 5 de la tarda. Per ara, el sector només pot aixecar la persiana en dues franges, al matí i al migdia, per servir esmorzars i dinars.

Ho anunciat en una compareixença aquest matí la consellera de Salut, Alba Vergés.

Per la seva banda, el Gremi de Restauració de Barcelona recela de les mesures i demana que no s’apliqui el model de franges horàries sinó que es recuperi l’obertura continuada de bars i restaurants fins a l’hora en què entre en vigor el toc de queda.

Entre les altres mesures anunciades avui, a partir de dilluns s’augmentarà la presencialitat a les universitats, i les extraescolars i el lleure s’amplien a gent jove. També hi haurà canvis en l’àmbit esportiu a partir de la setmana que ve, quan podran reprendre’s les competicions esportives federades per a majors de 16 anys. D’altra banda, el Procicat ha contemplat també  la represa d’activitats en centres cívics a l’aire lliure per a majors de 60 anys. En aquest cas, però, Vergés ha insistit en ser cautelosos davant d’un grup d’edat que encara no ha rebut la vacuna.

La flexibilització de les restriccions que entrarà en vigor a partir de dilluns i durant 7 dies inclou també la represa dels actes culturals a museus, biblioteques i sales d’exposicions, mantenint les mesures establertes fins ara.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics