URGENT

La restauració de Palafolls reclama ajuts i bonificacions per sortir de la crisi

Compartiu aquesta història
Bars tancats a Palafolls, a mitjans d’octubre – Foto: RP

Una nodrida representació de bars, restaurants i granges  del nostre municipi va reunir-se dimarts a la tarda amb el govern municipal per tal de reclamar-los suport per poder remuntar després dels greus efectes de la pandèmia.

La trobada es va fer al teatre municipal amb uns 25 locals assistents -entorn al 70% del sector a Palafolls. Sobre la taula la demanda del sector d’ajudes econòmiques, reducció d’impostos i la polèmica de les terrasses.

El sector va arrencar el compromís del govern local de continuar amb les ajudes directes a les empreses afectades per la Covid-19. L’any passat es preveien 100.000 euros en subvencions directes, però al final només se’n van destinar 24.000 en 37 comerços i empreses locals. Alguns empresaris apunten que les bases per aconseguir els ajuts comportaven molta burocràcia; una paperassa que el govern es va comprometre a revisar.

Els representants de l’Ajuntament a la reunió, amb l’alcalde  al capdavant, també es van comprometre a incloure al web municipal un directori actualitzat dels bars i restaurants de Palafolls, amb tota classe d’informació del sector.

Els bars i restaurants, però, no van aconseguir una reducció o bonificació d’impostos com l’IBI o les escombraries, com també reclamaven. De moment, però, han aconseguit que aquest any encara no es pagui l’ocupació de les terrasses.

Justament, aquest va ser un dels temes espinosos de la trobada. El sector va demanar més espai per poder posar taules i cadires i més flexibilitat a l’hora de tancar la terrassa. El govern va convidar als empresaris a fer la demanda per instància i que s’estudiarà cada cas en particular segons la nova regulació municipal.

Francesc Tresserras, responsable del Cafè de Palafolls i assistent a la trobada de dimarts, valora positivament els compromisos adoptats per l’ajuntament i admet les limitacions existents a nivell de terrasses.

L’any passat el consistori va decidir regular l’espai que cada bar i restaurant pot usar com a terrassa. Això ha comportat problemes, sobretot al sector de la plaça de les Valls d’Ax.

Des de l’Ajuntament de Palafolls, el regidor de Promoció Econòmica Aleix Freixa afirma que s’estudiarà cas per cas, però insisteix en què cal saber trobar l’equilibri per no perjudicar ni als mateixos restauradors ni als veïns o altres establiments.

La Policia local va interposar l’any passat 27 multes al sector de la restauració, de les quals 25 van ser per excedir l’ocupació de la terrassa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics