Calvet assegura a Malgrat la voluntat de destinar més d’1 milió d’euros a restaurar rius i zones humides

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet en una visita a la zona de l’antic camp de tir de Malgrat i que no havia estat comunicada oficialment als mitjans de la zona.

Segons ha declarat Calvet a Ona Malgrat, la voluntat de la seva conselleria és la de “continuar renaturalitzant i actuant en la recuperació d’aquests espais fluvials”, i ha afegit que “no n’hi ha prou actuant sobre l’aigua perquè la seva qualitat també es veu molt afectada per l’entorn”.

Calvet ha visitat aquest matí la zona on s’ha estat actuant per restaurar l’espai que antigament ocupava el camp de tir de Malgrat, un espai d’uns 3.600 metres quadrats, a tocar del riu i dels ponts del tren i de la carretera. Allà s’hi ha estat duent a terme treballs per adequar el sector i harmonitzar-lo en relació als valors naturals, ecològics i paisatgístics que reconeixen la llera de la Tordera com a espai natural protegit i que l’inclouen dins de la Xarxa Natura 2000. Les tasques s’han dut a terme a través d’una subvenció d’entorn als 97.000 euros.

A la visita han acompanyat Calvet el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao, així com l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, el primer tinent d’alcalde, Jofre Serret, i el regidor Ludwig Ivan Hasko.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics