Arrenquen les obres del tram del carrer Major malmès per la rebentada d’una canonada d’aigua

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori preveu que el carrer Major es tanqui durant 3 dies per reparar la canonada rebentada divendres. De fet, operaris d’AGBAR han començat avui mateix a treballar en la reparació del tram afectat. La força de la rebentada i les tasques de reparació van fer malbé un tram de l’empedrat del carrer.

El primer pas de les actuacions és destapar el cobriment provisional de sorra que dissabte es va posar sobre el tram reparat i que va permetre reobrir al trànsit la mateixa tarda de dissabte. Després caldrà cimentar la part que s’ha de reparar cosa que obligarà a tallar el trànsit del carrer per tal de facilitar l’assecat del ciment i la posterior reincorporació de les llambordes.

N’ha parlat en declaracions a aquesta emissora el regidor de Serveis de Palafolls, Jordi Villaret.

La rebentada, que va negar d’aigua diferents carrers del centre es va produir en la canonada d’impulsió que porta aigua fins els dipòsits de la muntanya del Castell de Palafolls. Aquesta canonada acumula moltes incidències els últims anys. Justament, ara fa 4 anys es va produir una altra fuita just al costat d’on va haver-hi la incidència divendres. Aquest tub d’impulsió està fet de fibrociment i cada cop que es trenca obliga a canviar el tram afectat amb totes les mesures de seguretat.

Justament, des del 2019 hi ha un projecte de substitució de tota la canonada; des dels semàfors i fins el castell; un projecte que encara no s’ha desenvolupat per diferents circumstàncies. Segons Villaret, el projecte contemplava la reposició del paviment però sense actuar a la part inferior del ferm. El regidor afirma que es va decidir llavors fer sondejos, que van determinar que la base del ferm es troba amb mal estat, i explica que ara caldrà actuar en les dues bandes.

El consistori encara no dona una data exacta per desenvolupar aquests treballs. Només en els últims 5 anys s’han produït mitja dotzena de grans fuites d’aigua en aquesta canonada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics