Les actuals mesures anti-Covid es prorroguen fins passat Setmana Santa, amb restriccions específiques

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Procicat ha anunciat aquest dijous una pròrroga de les restriccions actuals per fer front a la Covid-19 fins el dia 9 d’abril. D’aquesta manera, es mantenen les mesures de cara als dies de Setmana Santa, afegint-ne d’específiques a partir de demà divendres.

D’aquesta manera, segons ha aprovat la Interterritorial de Sanitat, les trobades socials quedaran limitades a 4 persones com a màxim en espais públics tancats, i de 6 en el cas d’espais oberts. D’altra banda, no es permetran les trobades als espais privats, on segons les mesures només podrà haver-hi les persones convivents.

Ho ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper.

Les mesures afegides entren en vigor demà divendres i es mantindran en vigor fins el 9 d’abril.

Durant la Setmana Santa no es podrà viatjar entre comunitats autònomes, excepte les Balears i les illes Canàries, i a Catalunya es mantindrà el toc de queda nocturn de les 10 de la nit a les 6 del matí, tot i que Sanitat havia obert la porta a flexibilitzar-lo a les 11.

Per la seva banda, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que el risc no s’ha de buscar en la mobilitat en si mateixa, sinó en les relacions que hi ha entre les bombolles de convivència.

Entre altres, el Procicat ha establert també que les persones de bombolles diferents poden viatjar en qualsevol tipus d’autocar.

Les mesures continuen establint el confinament comarcal excepte per a bombolles de convivència, així com les restriccions en vigor actualment pel que fa a la restauració, comerç i activitats culturals i esportives.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics