Blanes lamenta l’estat de Pinya de Rosa i es conjura amb Generalitat i la propietat per encarar el seu futur

Foto: Jitka Erbenová
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Jitka Erbenová

Segons informa el consistori blanenc, es posarà el marxa un Grup de Treball per intentar trobar una alternativa viable sobre el futur del paratge del Pinya de Rosa, declarat com a Paratge Natural d’Interès Nacional.

L’Ajuntament de Blanes afirma que la situació de l’espai és “crítica”, com ja ho era fa més d’un any, i que ara ha empitjorat. En aquest sentit apunta que, actualment, l’estat de degradació que presenta la finca ha arribat a una situació límit, no tan sols perquè les espècies vegetals que conformen el Jardí Tropical Pinya de Rosa estan en perill per manca de manteniment, sinó també perquè l’edificació que hi ha presenta un estat “ruïnós”. El consistori recorda que es tracta d’una casa d’estil noucentista, la Masia del Sol, que ara té l’estructura ensorrada, està plena de pintades i ha estat saquejada.

Durant la reunió celebrada a tres bandes aquest dijous passat entre l’Ajuntament de Blanes, Generalitat i la propietat de Pinya de Rosa, l’alcalde Àngel Canosa va afirmar que “s’han perdut gairebé dues dècades sense que s’hagi aconseguit salvaguardar Pinya de Rosa”, i va lamentar que, tot i comptar amb la màxima protecció “s’hagin donat passes enrere”.

Per tot plegat, a la reunió es va establir la futura creació d’un Grup de Treball, format per grups polítics municipals, així com representants de l’Associació Pinya de Rosa. La intenció, segons els consistori blanenc, és convocar una primera trobada d’aquest grup durant aquests propers dies.

Tot i així, l’Ajuntament de Blanes considera que hi ha molt poques alternatives i “escasses possibilitats”, ja que l’actual propietari de la finca, que la va adquirir l’any 2008, l’ha posat a la venda, i que la Generalitat, per la seva banda, ha reiterat les “impossibilitats” de poder afrontar quantitats econòmiques “tan elevades”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics