Els jutjats de Blanes acumulen 8.000 casos pendents

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La covid19 va marcar també l’any judicial durant el 2020. A la demarcació de Girona van caure un 17% les resolucions judicials, segons les dades anuals difoses pel Consell General del Poder Judicial. 

L’aturada provocada per la pandèmia ha comportat una forta congestió de casos als jutjats d’arreu, especialment als més petits.

Dels 46.000 assumptes que van quedar pendents de tramitar al conjunt dels jutjats gironins, prop de 8.000, casos es concentren només a Blanes.

Tot i ser dels jutjats més petits de la demarcació, els de Blanes van 7.944 casos pendents, el que suposa un 17,5% més que l’any anterior. Aquest jutjat té la taxa de congestió més elevada de la província, amb un 2,06. 

El CGPJ calcula aquesta taxa en funció de la feina acumulada dels jutjats, el que s’ingressa i el que s’aconsegueix resoldre. Com més elevada és la taxa, més congestionat està l’òrgan. 

No és un problema nou. Les xifres de casos pendents als tribunals gironins d’anys i períodes anteriors ja eren elevades. Precisament, l’expresident de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, explicava fa unes setmanes al Diari de Girona que a la  província hi ha  té tres punts complicats pel que fa a la congestió de casos pendents: són  Figueres, Blanes i Santa Coloma de Farners. En els dos primers casos la saturació s’explica en part per l’augment de persones que s’aglomera en municipis turístics durant l’estiu.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics