Creix el nombre de palafollencs ocupats aquest passat març

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’ocupació femenina creix més que la masculina

El mes de març tanca, provisionalment, amb un repunt dels palafollencs ocupats respecte del mes de febrer passat. La xifra de població ocupada se situa en les 4078 palafollencs, són una 40a més que el mes anterior. Això suposa un increment relatiu del 0,9%. 

El repunt de persones ocupades s’ha donat en tots dos sexes en relació al mes passat, però contràriament al que passa en el global de la comarca, és l’ocupació femenina la que més creix al nostre municipi aquest passat mes. L’augment de l’ocupació femenina ha crescut un 1.04% pel 0.8% de creixement de l’ocupació masculina.

Tot i això a Palafolls hi ha més homes que dones ocupats: 2.237 homes per 1.841 dones.

En el global de la comarca també els homes segueixen sent més presents en el mercat de treball que les dones; 52,8% vs 47,2%.

En la meitat de municipis de la comarca ha augmentat la població ocupada respecte del mes de febrer, d’acord amb les dades provisionals publicades per l’IDESCAT. Els increments més intensos s’han produït a l’Alt Maresme. Així  a Malgrat de Mar s’ha vist el creixament més alt, per sobre del 2%, seguit de prop de Pineda de Mar, amb 1.9% i Calella amb un 1,3%. En canvi, els descensos més rellevants es donen en municipis petits del centre com Dosrius amb prop d’un 1% menys, Cabrera de Mar  i Sant Andreu de Llavaneres amb un 0.5% menys d’ocupats.

Quan considerem els grups d’edat, actualment 2 de cada 3 persones ocupades a Palafolls tenen entre 30 i 54 anys. Mentre que només el 13% són joves de menys de 30 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics