URGENT

Ja es poden sol·licitar els ajuts socials que atorga habitualment l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc ofereix un ampli ventall d’ajuts socials destinats a cobrir demandes més o menys puntuals de les famílies locals. Es tracta d’ajuts per a l’alimentació, per cobrir problemes puntuals amb el lloguer o la hipoteca, ajuts per la compra de medicaments i també per cobrir els desplaçaments necessaris per temes de formació o recerca activa de feina; aquestes són només algunes de les línies contemplades en aquest catàleg d’ajudes socials, que ja es poden sol·licitar.

Judit Puig, coordinadora de l’Àrea de Serveis socials de l’Ajuntament de Palafolls, ha detallat en una entrevista a l’Informatiu Migdia en què es materialitza, per exemple, l’ajut destinat a la cobertura d’aliments i necessitats bàsiques.

A banda d’aquesta ajuda, també són habituals les que es destinen al pagament dels subministraments bàsics. En aquest cas, s’analitza l’informe de vulnerabilitat de la família per tal de determinar que no se’ls pot tallar el servei i quina ha de ser l’ajuda donada.

Per a totes les ajudes que dona el consistori cal primer dirigir-se a Serveis Socials per demanar una cita per una primera entrevista, conèixer la situació de la família i gestionar la documentació necessària.

Actualment, doncs, les famílies que necessitin sol·licitar aquests ajuts per a aliments, subministraments bàsics o despeses de l’habitatge, ja poden fer-ho contactant amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls.

Al llarg de l’any passat, es van donar més de 40 Mil euros en l’apartat d’ajuts per l’alimentació, donant suport a una mitjana de cinquanta famílies cada mes. En aquest cas, l’Ajuntament de Palafolls calcula que s’han beneficiat d’aquest àmbit d’ajuts un total de 243 persones.

Pel que fa als ajuts als subministraments, durant el 2020 s’hi van acollir 44 famílies, mentre que pel suport al lloguer es van atorgar 13 ajuts. En el cas d’ajudes en la compra de medicaments, el consistori xifra en 1.700 euros els atorgats en aquest àmbit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics