Malestar laboral entre els treballadors de les autopistes que acaben la concessió

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A poc més de quatre mesos de l’aixecament dels peatges, les disputes internes dels treballadors marcaran la negociació final de l’expedient de regulació d’ocupació que Invicat presenta als empleats de l’autopista del Maresme (C-32), que acaba la concessió el 31 d’agost. L’empresa te 144 treballadors entre aquesta via i d’altres que també acaben la concessió aquestes vies i només una quarantena quedarien exempts perquè són treballadors de manteniment i el seu contracte el subrogaria la nova empresa que s’encarregui del manteniment de les autopistes. El gran  gruix, doncs, més d’un centenar, estan afectats directament per un ERO que ja ha estat preacordat amb el comitè d’empresa a través d’una clàusula social que figura en el conveni col·lectiu, renovat l’estiu passat. 

Un grup de treballadors, però, està descontent amb les condicions d’extinció pactades amb el comité d’empresa i ara volen renegociar-les. Per fer-ho, s’ha impulsat un procés per substituir els membres de CCOO, a qui acusen d’haver-se “institucionalitzat” i de no haver defensat amb prou contundència els interessos de la plantilla. 

Amb aquest intent de revocació, els treballadors volen prendre el control del comitè i liderar la negociació final de l’ERO, prevista per al juliol. Des de CCOO avisen que el marge de negociació és limitat, ja que l’extinció dels contractes per la fi de la concessió de les autopistes és un acomiadament objectiu, mentre que el preacord de l’ERO ja preveu que sigui tractat com a improcedent.

 Fonts de CCOO han explicat a l’ACN que el context de la negociació actual no és el de la millora de les condicions laborals, sinó el de la gestió d’una situació complexa que volen que acabi de la millor manera possible. i alerten que  hi ha risc que l’acord actual pugui veure’s retallat en funció de com s’afronti l’últim període de negociacions.

Avui dijous hi ha convocada una assemblea per tractar aquesta revocació, però a hores d’ara no es compta amb suficients suports per revocat els membres de CCOO al comitè.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics