Diada amb roses pràcticament esgotades i ambient festiu als carrers de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El nostre municipi ha celebrat avui divendres la diada de Sant Jordi. Ho ha fet muntant parades al centre, al Fòrum Palatiolo, i també celebrant diverses activitats culturals al llarg de tot la jornada i en diversos espais del poble.

Des de primera hora del matí, un total de 6 parades han estat el reclam de la població que ha pogut tornar a sortir enguany als carrers palafollencs per gaudir de la diada, malgrat les restriccions de la pandèmia.

Al llarg d’avui, la plaça del Fòrum Palatiolo ha estat un degoteig constant de gent que ha passat a comprar llibres i roses. De fet, poc després del migdia, algunes de les parades que oferien la flor per excel·lència de Sant Jordi ja havien esgotat les existències. La primera, i més popular, ha estat la rosa vermella, però també s’han anat exhaurint les existències de roses d’altres colors, com el groc o el blanc. També a la floristeria de Palafolls les llargues cues han estat una imatge habitual al llarg de tot el dia. De fet, alguns dels venedors recordaven també que la producció, enguany, ha estat menor.

Les persones que avui han sortit de casa per gaudir del Sant Jordi no només han pogut veure les parades del centre, sinó que també han pogut ser espectadors de dues iniciatives impulsades des del consistori en el marc de la diada. D’una banda, al llarg d’avui s’han repartit un total de 1.200 flors a diferents places de Palafolls, una proposta que es repeteix respecte el que ja es va impulsar l’any passat en ple confinament. De l’altra, al migdia diversos alumnes de l’institut Font del Ferro han plantat més de mig miler de poemes a la plaça Valls d’Ax.

Avui també se celebra la primera jornada d’activitats culturals previstes per aquest Sant Jordi i que s’han organitzat amb l’aplicació de les mesures anti-Covid. Avui al migdia i la tarda s’han pogut escoltar poemes i música a càrrec d’alumnes dels centres educatius i de l’EMMiD, i també contes, poemes musicats i un assaig dels percussionistes dels Diablesfolls.

Demà dissabte l’activitat cultural seguirà amb una plantada de gegants estàtica, una cantada d’havaneres i la presentació de la revista “Vilelles” acompanyada d’un tast de vins. Totes les activitats, tant avui com demà, es fan en espais com la plaça de Poppi, el parc de les Esplanes, la gespa del Casal d’avis o el Castell.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics