Malgrat impulsa el projecte del “Bosc de Papallones”

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Malgrat ha anunciat l’inici del projecte de creació de l’anomenat “Bosc de Papallones”. Es tract6a d’una iniciativa per crear hàbitats que afavoreixin la biodiversitat idònia per la reproducció de papallones.

Segons ha informa el consistori, el projecte està adherit a l’espai “Oasis de Mariposas”, de l’associació espanyola Zerynthia, i s’ha posat en marxa aquesta mateixa setmana amb una activitat adreçada a les escoles del municipi, anomenada “Creem un bosc de papallones”, i amb la qual la mainada pren consciència a través del joc del canvi climàtic, l’efecte hivernacle i de la importància de la xarxa tròfica.

A més, afegeix l’ajuntament, els alumnes de totes les escoles malgratenques han participat també en la plantació d’espècies autòctones al Parc del Castell que afavoriran l’hàbitat idoni per a la reproducció de les papallones. Són, per exemple, el romaní, la farigola, la sàlvia, l’espígol o la calèndula, entre altres.

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha informat que les regidories de Medi Ambient, Turisme i Espais Verds també tenen previst fer un bosc de papallones al Pla de Pineda, a la finca on treballen els alumnes del cicle formatiu de Grau Mig de Producció Agroecològica de l’Institut Ramon Turró i Darder.

Segons afirma el consistori, amb la creació dels dos espais del Parc del Castell i del Pla de Pineda, Malgrat de Mar disposarà de més de 600 metres quadrats que afavoriran els hàbitats idonis per a les papallones. A la vegada, l’ajuntament malgratenc vol també que aquesta acció sigui un reclam per al turisme de natura i escolar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics