URGENT

Ja es pot aconseguir la revista Vilelles al MiD i a l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

La revista de patrimoni es va presentar dissabte al castell

Dissabte al vespre un centenar de persones van assistir dalt al castell a la presentació de la nova revista local Vilelles. Es tracta d’una publicació anual impulsada des del consistori, en la que es vol posar en valor el patrimoni natural històric i cultural de Palafolls a través de la investigació i dels articles fets per palafollencs o estudiosos del nostre entorn.

En el primer número de la revista, per exemple, es parla sobre la figura dels alcaldes de barri, el veïnat de Casanons a l’edat mitjana, el contrapàs de Sant Genís o el primer projecte de construcció d’una església a Les Ferreries. Ho explica Felix Bota, responsable de l’arxiu municipal.

Durant l’acte de dissabte els autors dels articles van presentar la temàtica, mentre els assistents gaudien d’un tast de vins al pati d’armes del Castell.

Per la seva banda, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va recalcar la importància de posar en valor el ric patrimoni del nostre municipi.

Acte de dissabte al castell. RP

Segons Aleix Freixa, regidor de patrimoni, Vilelles neix com espai on els qui tinguis coses a explicar del patrimoni local puguin exposar-ho.

A partir d’avui la revista es pot aconseguir gratuïtament al MiD i a l’edifici de l’Ajuntament i des de l’equip de redacció i coordinació de la revista ja es treballa de cara al segon número de Vilella, que hauria d’aparèixer el Sant Jordi de l’any vinent.

Segons expliquen fonts de l’Ajuntament aviat també es podrà consultar per internet.

Vilelles és un dels topònims més antics per referir-se al nostre municipi. Justament Vivelles prové d’aquest primer topònim.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics