Prop del 10% dels conreus de Palafolls són ecològics

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La majoria dedicada a l’horta

El nostre municipi ha estat tradicionalment un poble agrícola i poc a poc aquesta agricultura torna a als valors de l’agricultura ecològica. 

Segons l’informe “l’Agricultura es vesteix de verd, una mirada a l’estat de la producció agroalimentària ecològica a la demarcació de Barcelona”, elaborat per la Diputació de Barcelona, prop del 10% de les hectàrees dedicades al conreu al nostre municipi estan destinades a l’agricultura ecològica. Això implica que 26 de les 264 hectàrees agrícoles de Palafolls estan treballant sota els canons de l’agricultura ecològica.

Tot i que pugui semblar una xifra baixa, és de fet la més alta del nostre voltant i també de la mitjana de Catalunya, que es situa en un 7%.

La gran majoria d’aquestes 26 hectàrees de conreu ecològic a Palafolls estan destinades a l’horta. En aquest cultiu estan destinades 11 hectàrees, per davant de les 7 dedicades al cereal o les 3 dedicades als llegums.

Tordera té un 8.1% d’agricultura ecològica,  amb 6 de cada 10 hectàrees dedicades al cerela, mentre que Santa Susanna té un 7.8% de cultiu ecològic. 

Qui menys conreu ecològic té és, segons l’estudi,  Malgrat que dedica poc més de l’1.7% a aquest tipus d’agricultura, amb només 2 de les 126 hectàrees dedicades al conreu, especialment al Pla de Grau.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics