Una persona queda cega després d’un narcoassalt a Palafolls al gener

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Mossos han detingut aquests dies 4 homes que estarien relacionats amb un robatori violent a Rubí. L’atac estaria vinculat amb una plantació de marihuana oculta en el domicili, on hi havia unes 500 plantes. Segons els Mossos, aquest és el quart cas vinculat al cultiu il·lícit de marihuana a la Regió Policial Metropolitana Nord en el que portem d’any.

Un d’aquests assalts es va produir a Palafolls a principis d’any, segons ha informat ara la policia catalana. Segons expliquen fonts dels Mossos, el dia 26 de gener un home amb la cara ensangonada va haver de ser atès en un restaurant de Palafolls, situat al costat de la carretera N-II. L’home acabava de rebre un tret de perdigons que l’acabarien deixant cec. Segons apunta la policia, l’individu havia resultat ferit en un enfrontament que s’havia produït molt a prop d’allà, motivat per una plantació de marihuana molt propera a aquesta zona i que seria objecte d’altres intervencions policials setmanes després.

De fet, la comarca del Maresme és un dels epicentres d’aquesta guerra per les plantacions de marihuana. Fa un mes, a Premià de Dalt, una altra persona va resultar ferida per arma de foc a la cama en un altre robatori violent, i a principis d’abril, en aquest cas a Pineda de Mar, es va produir un altre cas en què un home també va quedar ferit per arma de foc. 

Les plantacions de marihuana permeten obtenir uns elevats beneficis econòmics de forma ràpida i els narcoassalts busquen robar plantes per vendre-les en el mercat negre i obtenir així diner fàcil. En aquest sentit, en la majoria de casos les víctimes dels narcoassalts no denuncien ja que elles també estan involucrades en un delicte de tràfic de drogues.

Aquests assalts també poden estar relacionats també amb el control del mercat d’aquestes substàncies estupefaents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics