La meitat de les activitats i establiments de Palafolls són de serveis o comerços

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hi ha 454 activitats censades a Palafolls

Aquesta setmana la Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament el Cens d’activitats i establiments de Palafolls, un cens elaborat amb la base de dades d’una aplicació  informàtica.

Aquest cens conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha al nostre municipi i ha comptabilitzat 454 activitats a Palafolls.

Més enllà de les dades estadístiques i la informació de cada activitat, el cens inclou les característiques de cada establiment, una fotografia i  les seves coordenades, cosa que permet bolcar aquesta informació al  Sistema d’Informació Geogràfica que utilitzi l’Ajuntament de Palafolls per tal d’actualitzar-lo  fàcilment.

Segons aquest cens, els establiments comercials i els Serveis conformen la meitat del total d’activitats del municipi.  3 de cada 10 activitats del nostre poble estan incloses dins de l’epígraf serveis, mentre que els establiments comercials representen el 20% del total.

L’altra activitat amb una presència notable és  l’hosteleria, bàsicament restauració,  amb un 18.9% dels establiments de Palafolls.

El grup d’activitats representat com a “Altres”, té un pes considerable amb un 15%, principalment per l’existència d’aparcaments privats. També es troba representada l’activitat industrials (7%), l’agroindustrial i les Activitats recreatives (2%), les ramaderes (2%), la gestió de residus (0,9%), i fins i tot l’energètica o minera (0.4%).

També hi ha més d’un 15% d’activitats regulades per la llei de prevenció ambiental ja sigui perquè són indústries químiques, de gestió de residus, o de transformació de metalls entre d’altres.

Segons remarca la Diputació, amb aquest cens s’ofereix a l’ajuntament una eina per millorar la gestió diària administrativa de les activitats i que totes les àrees implicades de l’Ajuntament tinguin a la seva disposició una base de dades conjunta de manera que puguin treballar de manera més transversal, coordinada i estratègica afectant a àmbits tals com urbanisme, medi ambient o promoció econòmica. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics