Blanes encarregarà un informe jurídic sobre el futur del paratge Pinya de Rosa

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Al ple de dijous, l’Ajuntament de Blanes va tornar a posar a debat les possible solucions a la situació acutal de degradació del paratge Pinya de Rosa.

Ara fa un mes, el consistori afirmava que la situació de l’espai, declarat com a Paratge Natural d’Interès Nacional, és “crítica”, com ja ho era fa més d’un any, i que ara ha empitjorat. Segons l’ajuntament, l’estat de degradació que presenta la finca és “límit”, no només per la manca de manteniment de les espècies vegetals que conformen el Jardí Tropical, sinó també perquè l’edificació que hi ha presenta un estat “ruïnós”.

A la sessió plenària de dijous, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va explicar una de les primeres actuacions que s’ha decidit emprendre des de l’Ajuntament de Blanes és encarregar un informe jurídic extern al consistori per saber exactament en quina situació es troba el paratge, i plantejar-se quines possibles opcions d’actuacions es poden dur a terme per salvar-lo.

Després de la reunió de principis d’abril, es va celebrar una trobada amb l’Associació Pinya de Rosa i amb els grups polítics municipals, que ja han decidit quins representants formaran part de la Comissió de Seguiment que s’ha creat, amb l’objectiu de trobar-se periòdicament per seguir de prop aquesta problemàtica. Segons informa el consistori blanenc, el següent pas es farà a través del Departament de Participació Ciutadana, i servirà per estructurar la manera més òptima de poder afegir els integrants que garanteixin una representativitat de la vila.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics